Той излезе на един съвсем пуст плаж. Единствената точка, която привлече вниманието му, беше един бар, зад който дремеше един стар турчин. Тук като казваме стар, трябва да имате предвид, че всичко е относително. Турчинът беше по-млад от Гочо, но Турция е млада държава и затова турчинът е относително стар, докато Гочо е българин, а България е една застаряваща и постепенно умираща нация и затова Гочо е един млад българин.

Гочо се приближи, но предпочете да не буди бармана, защото нямаше пари, за да се глези с коктейли, а и не искаше излишно да привлича вниманието към себе си. На пустия бряг едрата Гочова осанка изглеждаше като муха в кисело мляко и в момента той си мислеше дали не би било по-добре да си потърси друго прикритие. Точно в този момент някак си от нищото се появи една ослепителна блондинка и се доближи до Гочо.

Блондинката започна да флиртува с Гочо, което си беше много странно, защото такава мадама би погледнала към него само ако той е последният мъж, останал на планетата Земя. А дали пък наистина той не е последният? Нямаше никой друг, освен турчина зад бара.

Мадамата предложи на Гочо да я придружи до нейната лимузина. Той почувства, че нещо не е наред, но не можа да й откаже. Гочо беше привлечен от блондинката така, както лампата привлича пеперудата. Сигурно пеперудите предчувстват, че лампата ще им изгори крилата, но не могат да устоят на съблазънта. По същия начин Гочо не можа да откаже и покорно тръгна след нея.

Двамата влязоха в лимузината, затвориха вратата и останаха сами. Гочо се оказа в ситуация, в каквато отдавна не беше изпадал. Той не мисли дълго и веднага пъхна ръцете си под лилавата й блуза. Знам, че всички сте затаили дъх и очаквате да разберете какво ще се случи нататък. Знам, че това е най-интересното място в книгата, но както вече сте свикнали, точно в най-интересния момент се спира за рекламна пауза. Чудите се какъв боклук ще ви пробутам. Ами аз продавам един компилатор за Пролог. Знам, че ти, читателю, не си програмист, никога досега не си програмирал и не възнамеряваш да програмираш и за в бъдеще. Знам, че дори и да започнеш да програмираш, то това няма да е на Пролог. Въпреки това, купи си компилатора. Толкова много ненужни боклуци вече си си накупил, че един повече или по-малко е абсолютно без значение.


 
<<Предишна         Страница 85 (от общо 136)         Следваща >>