Все пак, защо Маман е решила лично да присъства на това събитие? Повечето стари моми имат излишно много свободно време, което се чудят как да уплътнят. Черната вдовица не прави изключение от това правило и също по цял ден мисли каква нова инициатива да започне и къде да замъкне хубавия си задник. Точно за тази вечер тя се чудеше дали да направи тройка с две млади момчета, или да отиде да разбере какво е бъдещето на човечеството. Разбира се, тя можеше да съчетае едното с другото. Можеше сега да прави тройка, а когато машината изплюеше резултат, на нея веднага щяха да й докладват. Въпреки всичко, има нещо тържествено в това да седиш пред машината и да чакаш резултата. Това е все едно да чакаш да ударят камбаните и да оповестят идването на новата година. Освен това, тройка с млади момчета може да направи и утре, и вдругиден, но бъдещето на човечеството ще се разбере сега, и то точно сега, и затова тя реши да присъства на това събитие.

Минутите се нижеха бавно. Маман започна леко да съжалява за тройката. Повечето властни жени са незадоволени, а Черната вдовица е една от най-властните и най-незадоволените жени на планетата. Това е една от причините, поради които сексуалният й глад е ненаситен. Може би сега би й било по-добре с двете млади момчета в леглото, отколкото да виси тук пред машината с тези двама мухльовци. Тя погледна към плешивото човече и към мазния Франк и си помисли, че си е лягала и с по-големи отрепки от тези двамата, но, слава богу, това вече не й се налага. Сега животът й е друг, много по-луксозен, но все така безсмислен.

Всички я смятаха за кобра, а тя се чувстваше като едно малко момиче, самотно и уплашено. Към околните тя се отнасяше рязко и злобно, но това не го правеше от лошотия, а защото се чувстваше неспокойна и дълбоко комплексирана. За да бъде една жена уверена, тя трябва да чувства до себе си присъствието на мъж. Това може да бъде баща й, брат й или синът й. Това може да е мъжът, любовникът или сводникът. Не е толкова важно кой е мъжът, но него трябва да го има, иначе жената става плашлива и агресивна като кобра.

Черната вдовица е твърде силна и властна, за да бъде подчинена от който и да е мъж. Беше преспала с мнозина, но не се беше отдала никому. Тя използва мъжете и затова не може да ги обича. За да обичаш, трябва не да използваш, а да се оставиш да бъдеш използван. Сега тя е сама. Докато се изкачваше нагоре, се чувстваше добре, но сега вече е на върха. Оттук няма път ни нагоре, ни надолу.

***

Машината на времето избръмча и няколко лампички на таблото й светнаха. Явно беше, че резултатът е готов.

 – Най-сетне! – каза Франк и се доближи до екрана.

Той погледна внимателно, опули се, след това погледна отново, още по-внимателно, след това пребледня, олюля се и припадна.

Това определено не се хареса на Маман. Тя погледна строго към Джони с погледа, който казваше: „Направи нещо или от утре ЦРУ ще си има нов директор!“ Джони почувства, че ситуацията не е от веселите. Без да се колебае, той пристъпи напред и погледна в екрана. За съжаление там видя само формули. Това му напомни учебника му по математика от пети клас. Тоест екранът изглеждаше непонятно и отблъскващо. Джони не загуби самообладание. Той се наведе и с професионална вещина отвъртя два звучни шамара на главния инженер на Onlysoft. Това имаше много благоприятен ефект, защото Франк веднага се съвзе и отвори очи.

 – Какво казва машината? – нервно попита Маман.
 – Започва нов ледников период – простена Франк.
 – Кога!? – попита Маман.
 – През 2013 година – каза Франк, след което обърна очи и отново изпадна в несвяст.

***

Вечерта Гочо и Петьо пиеха в бара. Тошо го нямаше, защото неговата секта не му позволяваше да си губи времето по баровете, защото вместо това той трябваше да прави добро. Нищо чудно да го бяха и прибрали. Съветът не обичаше особено такива, дето правят добро, но това не беше въпрос, от който Гочо се вълнуваше в момента. Той, както обикновено, пиеше на аванта и разправяше на Петьо колко е влюбен в Ани и как не може да живее без нея.


 
<<Предишна         Страница 67 (от общо 136)         Следваща >>