Можеше да се движи и по пътното платно, но там се налагаше да пълзи под движещите се коли, което беше сравнително опасно, въпреки че колите в София се движеха със скоростта на костенурка нинджа.

Поради новия си социален статус Гочо спря да ходи до Университета и съответно да чете лекциите си. Това не беше забелязано нито от студентите, нито от ръководството на Университета. Там продължаваха да издават дипломи, на които пишеше, че студентите са слушали курс по Необикновени Диференциални Уравнения и успешно са взели изпита си при доцент Гочо Гочев.

Ще се запитате от какво живее старият доцент, след като вече не стъпва в Университета. Ами от същото, от социалните си помощи на безработен. В крайна сметка социалните не знаеха дали Гочо ходи в Университета или не, а и не се интересуваха от това, защото преподаването в университет не се смяташе за работа и за тях сега Гочо си беше толкова безработен, колкото и преди.

Ще кажете, че Гочо не е истински пролетарий, защото има собствено жилище. Така е, Гочо беше един от малкото баровци със собствен апартамент, но банките му го взеха заради неплатени сметки за вода. Интересно каква вода, при положение че Гочо почти никога не се къпеше. Въпреки това банките са си банки и сметките – сметки, затова апартаментът на Гочо вече не беше негов. Все пак Гочо все още не беше изгонен от жилището си, защото банкерите си мислеха, че ще могат заради неплатен наем да му секвестират останалото имущество. Клетите банкери, те не знаеха, че Гочо няма никакво друго имущество.

Сега ти, читателю, ще започнеш да съжаляваш Гочо, защото ти вероятно си монетарист и за теб щастието се състои в притежаването на повечко монети и затова си мислиш, че Гочо, който няма нито една, е достоен за съжаление. Не си прав! Колкото и изтъркано да звучи, щастието не е в парите и Гочо не е нещастен, въпреки тоталната липса на финикийски знаци. Точно в момента Гочо не мислеше за яхта, нито за казино в Лас Вегас, нито дори за това, как да се наяде, а за това, как да се размножи.

Ще се зачудите как човек на такава възраст и с такъв нисък социален статус мисли за размножение. Истината е, че точно такива мислят за това. Хората с висок социален статус мислят как статусът им да стане още по-висок и нямат време да правят деца.

Гочо не само мислеше за размножаване, но дори беше набелязал една мадама във фертилна възраст, която изглеждаше доста съблазнително. Мацето си имаше всичко, маслиненочерна коса, цици, задник и дори крака. Единствената забележка беше, че задникът й е една идея по-голям, отколкото трябва, но за Гочо това нямаше значение, защото той беше влюбен, а както всички знаят, любовта е сляпа.

Гочо не само беше си набелязал мадама, но освен това беше си съставил план как да се запознае с нея. През 2010 запознанството беше най-трудната част от размножителния процес. Съветът беше осъзнал, че контактите между хората водят не само до нежелателно размножаване, но освен това създават малки мафиотски организации от типа на семейства, профсъюзи и дори партии. Тук не става дума за семействата, профсъюзите и партиите, които членуват в Съвета, а за тези, които са отвън или които тепърва се създават. Всяка мафия действа на принципа: „Тези, които са вътре, са наште и те са добри, а тези, които са отвън, са лошите, които трябва да прецакаме“. Съветът беше нещо като семейството на семействата или мафията на мафиите и поддържаше и закриляше тези, които вече са вътре, но гледаше да прецака онези, които са отвън. Всеки приятелски кръг е потенциална мафия и оттам потенциална заплаха за Съвета. Ако кръгът стане твърде силен, ще се наложи Съветът да го включи в редиците си, тоест да дели властта си с него. Това не е добре, защото, колкото повече са Мъдреците, толкова по-празни са им паничките. Малките приятелски кръгове също бяха проблем за Съвета, защото защитаваха собствените си интереси и се явяваха естествена опозиция на Съвета. Дори семействата, състоящи се само от мъж и жена, са опасност, но не трябва да забравяме, че фамилиите имат неприятното свойство да се разрастват. Появяват се деца, после внуци, лели и чичовци, братовчеди, въобще невъобразима пасмина, която използва методите на шуробаджанащината, за да се противопостави на Съвета.


 
<<Предишна         Страница 60 (от общо 136)         Следваща >>