Пурата особено му се услаждаше, защото преди година беше забранил пушенето и всеки, запалил цигара, директно отиваше в затвора. Хубаво беше да си президент и за теб законите да не важат, да пушиш пура и да зяпаш през прозореца. Е, това не беше точно прозорец, защото Белият Бункер се намираше на два километра под земята, надеждно скрит в здрава гранитна скала. Всъщност Арнолд зяпаше един от LCD екраните, но те бяха толкова добри, че нямаше никаква разлика между тях и истинския прозорец.

***

На другата сутрин Гочо Гочев се събуди с подчертано лошо настроение. Единственото порно, което беше гледал предишната нощ, беше сексът между две хлебарки. Беше се опитал да спи, но в София никой не спеше, защото от големи екрани се сипеха реклами. Софиянци не можеха да мигнат, защото кметът им Безкрачко беше поставил огромни рекламни екрани на всеки ъгъл. Отвсякъде се чуваше: „Удължете си носа! Само за 999 евро ние ще ви направим нос като на Пинокио! Не се колебайте, обадете се сега!“

В началото на века същите реклами вървяха, но за удължаването на един друг орган. Прелом настъпи през 2008 година, когато учените доказаха, че има връзка между дължините на носа и на въпросния орган. Оттогава вече никой не се хабеше да удължава това, което е в гащите, защото никой не го вижда. Вместо това започнаха да удължават носовете си и с това да демонстрират мъжественост.

Гочо имаше достатъчно дълъг нос, а и да не беше достатъчно, нямаше как да го удължи с доходите си на университетски преподавател. Вместо да помисли за носа си, Гочо реши да направи нещо за цялото си тяло и влезе в банята, за да се изкъпе. Уви, нямаше вода. Някакъв простак беше откраднал три километра водопроводна тръба и сега цялото българско малцинство беше на сухо. Разбира се, вода имаше в луксозните квартали на София, но там живееше мнозинството. В тези квартали имаше ред и не се крадеше, но, уви, Гочо живееше в българската махала – Обеля, известна още като квартала на неограничените възможности. В Обеля всичко беше възможно, можеше да ти откраднат възглавницата, докато спиш на нея. Е, това е възможно само ако си под сто кила. Гочо беше сто и десет и неговата възглавница никой не я пипаше.


 
<<Предишна         Страница 6 (от общо 136)         Следваща >>