През 2010 на плещите на Съвета се беше стоварила отговорността да решават почти всичко. Те определяха кой ще бъде следващият световен шампион по футбол, кои числа ще се паднат в следващия тираж на Тотото, коя ще бъде следващата Мис Свят и т.н. и т.н. Точно тази вечер прослушваха няколко миски. Коя мислите, че избраха? Предполагам, че очаквате да са дали приоритет на някакви политически съображения. Не, не познахте. Може би си мислите, че са се спрели на тази, която върти най-добрите свирки? Не, и това не е. Те просто избраха най-грозната. Отново проявиха тънкото си чувство за хумор, но кой ли ще ги разбере.

Всъщност числата от Тотото не се определят от Съвета. Оттам само казват кой трябва да спечели, а за техническата работа си има посветени, които теглят това, което трябва да се изтегли. Будалите като Гочо отдавна подозират, че има някаква измама с тези числа. Те си въобразяват, че топките са с различна тежест и затова някои числа се падат с по-голяма вероятност, отколкото други. Измама действително има, но номерът е много по-прост от това, което си мисли Гочо. Просто тегленето се снима на единия ден, а се излъчва на следващия. По този начин винаги се падат числата, които трябва да се паднат.

Докато мъдреците се забавляват с решаването на подобни несъществени въпроси, посветените леко скучаят, защото те нямат право да гласуват наравно с мъдреците, нито дори да дават идеи и предложения.

В момента Джони е седнал до Франк и го разпитва:
 – Кажи, мама му стара, за какво им е нужна на китайците всичката тази сперма?

 – Тръгнали са да колонизират Марс, значи им е нужно да създадат поколение. Според библията човечеството е създадено от един мъж и една жена, което неминуемо би довело до кръвосмешение и до проблеми в следващото поколение. Китайците са изпратили трима мъже и три жени, но не се знае колко от тях ще стигнат до Марс. Освен това космическата радиация, на която те ще бъдат подложени по време на полета, ще увреди значително гените им. Затова им е нужна здрава, неувредена сперма от мъже с добри генетични качества.

 – Добре де, ами нали спермата, която носят, лети на същия кораб и е подложена на същата космическа радиация.
 – Не е съвсем така – отвърна Франк. – Спермата е скрита в специален оловен сандък, където радиацията е незначителна.
 – А не можеха ли китайците да покрият с олово целия кораб?
 – Не, това е абсолютно невъзможно. Толкова олово не могат да качат в космоса дори и китайците. Все пак те са покрили жилищните помещения с вода. Ако не бяха огромните водни резервоари, то космонавтите щяха да загубят не само фертилността си, но и живота си.
 – Все пак – упорстваше Джон. – Щом за мъжката сперма радиацията е фатална, то същото трябва да важи и за женските яйцеклетки.
 – Така е – съгласи се Франк. – При яйцеклетките положението е още по-лошо, защото мъжът разполага с милиони сперматозоиди, от които може да се избере един що-годе читав, а жената има всичко навсичко няколкостотин яйцеклетки и това не е за едно чукане, а за целия й живот. Бъдете сигурен, че в онзи оловен сандък, освен замразена сперма, има поставени и замразени яйцеклетки.

Джони замълча. Беше малко странно, че това инженерче е така добре информирано. По-естествено би било директорът на ЦРУ да отговаря на въпросите на главния инженер на Onlysoft, а не обратното. Дали пък Франк не играе двойна игра? Може да е вербуван от китайското разузнаване. Дори това не можеше да обясни информираността на Франк. Дори да беше китайски агент, пак нямаше да знае всичките тези детайли.


 
<<Предишна         Страница 58 (от общо 136)         Следваща >>