В 2010 светът продължаваше да бъде разделен на победители и победени. Германия продължаваше да бъде окупирана. В Полша руските окупационни части се изтеглиха, но радостта беше за кратко, защото ги замениха американски. България беше единствената страна от изгубилите войната, която остана неокупирана. Говореше се, че американците и руснаците не могли да се разберат чии войски да се настанят в Гочовата родина и затова българите били оставени да си живеят безконтролно. По-късно това се оказа страхотна грешка, защото окупационните сили бяха нужни за пораждането на здравословна омраза. В България нямаше ненавист към руснаците, каквато изпитват поляците, нито омраза към американците, каквато има в Гърция. През 2008 Съветът на Великите Мъдреци коригира тази грешка и България се превърна в страна, окупирана 60 години след края на войната. Бързо нещата се промениха и Гочо, който искрено обичаше Америка, сега още по-искрено я мразеше. На младини Гочо носеше под ризата си фланелка, на която пишеше „I love America“. Тогава това беше много опасно, защото, ако го хванеха, можеше да има сериозни неприятности и дори да попадне в някой от комунистическите лагери, от които мнозина не се връщаха. Сега Гочо носеше под ризата си друга фланела, на която пишеше „America is the evil empire“. Сега това беше по-опасно дори и отпреди, защото можеше да попадне в един от тайните затвори на ЦРУ, а оттам никой не се беше върнал просто защото тези затвори не съществуваха.

От края на войната до 2010 нищо съществено не беше се случило. Единствените открития, които бяха направени след края на Втората световна, бяха лазерният лъч, копирният апарат и хапчето „Антибебе“. Имаше и някои нови неща като лазерния принтер, но той всъщност беше комбинация от първите две открития. Понякога Гочо се чудеше как за шест години война хората бяха открили космическата ракета, реактивния самолет, компютъра, атомната енергия, радара, а за следващите 65 години не бяха успели да открият почти нищо. Гочо не знаеше, че има хора, които решават какво може да бъде открито и какво не може. Гочо нищо не знаеше за Съвета на Великите Мъдреци, но имаше нещо, което дори и Мъдреците не знаеха, и това беше фактът, че много скоро щеше да се появи едно ужасно откритие, което щеше да засегне всички. Някои наричаха това откритие последното, защото знаеха, че това ще е последното изобретение на човечеството.

***

Докато Гочо пътуваше, или по-точно, докато висеше в задръстването, една сграда гръмна и зрелищно се срути. Това беше поредната американска антитерористична операция, а целта беше един от блоковете, съседен на този, в който живее Гочо. Явно, някой от агентите на ЦРУ беше докладвал, че там се крият бойци от съпротивата. От ден на ден антитерористичните операции ставаха все по-масови, а съпротивата – все по-дръзка. В началото американците бомбардираха Афганистан и Ирак, после започнаха да пускат бомби на най-близките си съюзници като Пакистан, после разшириха действията, като включиха и по-далечни съюзници като България, а в 2010 вече бомбардираха навсякъде, дори и в собствената си страна.

Все пак тези антитерористични операции бяха изключително важни, защото освобождаваха терени за ново строителство. В София всичко беше застроено и ако не бяха тези удари, строителната индустрия би загинала напълно.

В България имаше чудесно законодателство, според което хората притежаваха сградите, но не и земята под тях. Затова беше достатъчно да се бутне блокът и веднага се освобождава общински терен, който Безкрачко приватизира и незабавно застроява.

Още не се беше разнесъл прахолякът от рухналия блок, и от всички страни заприиждаха жълти булдозерчета и жълти багерчета, които веднага разчистиха и подготвиха терена за ново строителство.

Никой не знаеше кога и къде ще удари следващата бомба. Тези операции се държаха в най-строга тайна, за да не успее съпротивата да научи и да противодейства. Единственият признак, по който можете да познаете, че предстои подобна операция, е, ако около блока ви се появят жълти булдозерчета и жълти багерчета. Особено обезпокоително е, когато багеристите нищо не правят, а само пушат и нервно си гледат часовниците.


 
<<Предишна         Страница 15 (от общо 136)         Следваща >>