***

Поредният участник в заседанието, който влизаше в момента в залата, беше Джон Джонсън – директорът на ЦРУ, който идваше толкова късно, защото беше докладчик по темата на извънредното заседание и се беше забавил, за да се запознае с последните факти по случая. Джони не беше член на Съвета, но присъстваше в качеството си на един от посветените, които Съветът беше поканил, за да им възложи отделни задачи. Разбира се, на един посветен не можеше да се възложи някоя важна задача като рекламата на „Старата курва“, но някои по-незначителни задачи, които не бяха достойни за Мъдреци, се даваха на посветени. Например Джони отговаряше за програмата за унищожението на българите. Не че Съветът имаше нещо против българите, но Мъдреците бяха идеалисти и искаха да направят света по-добър, а премахването на българите по общото мнение щеше да е стъпка в тази посока.

***

Ако питате къде е сега Гочо, то той пак си е там, пред блока си, между двата рекламни екрана, но в този момент се случи нещо, което в София се случва рядко. Колите се раздвижиха и пред Гочо се отвори сто и петдесет метрова писта. Това даваше шанс на стария доцент да вдигне любимата си скорост от 100 км/ч. Не че имаше смисъл да форсира двигателя, за да прелети 150 метра и след това отново да се забие в задръстването, но за българите скоростта беше много важна. Особено важно беше за комплекса им за малоценност. Всеки българин вярваше, че ако вдигне 100 км/ч, ще успее да привлече вниманието на околните, и затова караше кола с мощен двигател, способна да ускори до 100 км/ч за 4 секунди. Е, на Гочовата бричка й трябваха 5 секунди, но въпреки това пролуката беше достатъчна. Гочо се съсредоточи, форсира двигателя, гумите засвириха. Едно, две, три, четири, пет. Стрелката на километража достигна заветното число 100 и Гочо наби спирачка. Точно навреме, за да спре на две педи от предната кола. Уви, това беше грешка. Трябваше да спре на една педя. Джипът, който караше след него, не можа да спре и се наби в Гочовата бричка. Вината беше на Гочо, защото той беше откраднал една педя от спирачния му път. Последва градушка от псувни. Гочо не отговори, защото се почувства виновен. Той остана безмълвен, дори след забележката, че кара с две ръце, заврени в задника, а това не беше така. Вярно е, че Гочо в този момент се опитваше да реши някакво Необикновено Диференциално Уравнение. Вярно е още, че държеше с едната си ръка предпазния колан, а с другата превключваше скорости, но той не беше виновен за това, че колата му не е автоматик. Не можеше да пусне и колана, защото за несложен предпазен колан в 2010 разстрелваха на място. Българските полицаи знаеха, че предпазният колан спасява човешки живот. Е, налагаше се да застрелят двама, за да спасят един, но българският полицай знаеше, че човешкият живот е безценен, и нищо не можеше да го спре да спаси живот.

Гочо не можеше да сложи колан и да покаже, че се бои от смъртта. От друга страна, той се боеше достатъчно, за да прикрепя с лявата си ръка колана по такъв начин, че на ченгетата да им изглежда, че коланът е закопчан. Също така Гочо чинно си беше нахлузил предпазната каска, защото за шофьори без каска наказанието също беше разстрел, а и да мамиш за каската, беше значително по-трудно, отколкото за колана.

Преди две години в Съвета бяха решили да въведат задължителни предпазни каски за всички шофьори. Бяха изчислили, че на всеки 30 милиона ще има по един спасен живот годишно. Е, за България не се полагаше цял човек, но за Щатите това си беше един футболен отбор. Вярно е, че ако бяха решили да пускат по един час безплатно порно по Коледа, то биха спасили десет пъти повече хора от самоубийство, но Съветът държеше всичко да се заплаща и не желаеше да разглезва селяндурите с разни безплатни придобивки.

***

Докато Гочо слушаше псувните на своите съграждани, в Швейцария Съветът започваше своето извънредно заседание. В този момент в залата влезе председателят на Съвета и всички Велики Мъдреци се поклониха в знак на почит. Посветени се стараеха още повече и звучно биеха челата си в пода.

В 2010 година председател на Съвета беше Черната Вдовица. Тоест той не беше той, а тя. Ако до днес сте чувствали, че на този свят нещо не е наред, то сега вече знаете какво точно е то. Точно така! Този свят се управлява от жена!


 
<<Предишна         Страница 16 (от общо 136)         Следваща >>