Когато децата чуят думата „лайно“, те започват да хихикат притеснено. Възрастните хора, които са сменяли пелени и са бърсали бебешки дупета, знаят, че лайното е нещо нормално, и не намират нищо смешно в споменаването на тази дума. За съжаление повечето българи не са сменяли пелени и продължават да хихикат, когато гледат забавните програми по телевизията.

***
Ето още няколко правила:

Колата не е средство за размножаване, а за придвижване. Вярно е, че ако си купите една по-скъпа кола, ще можете да изчукате доста мацки, които иначе не биха ви обърнали никакво внимание. За съжаление, тези мацки не са интересни от гледна точка на размножаването, защото те няма да ти родят деца. Единственото, което може да очакваш от тях, е да ти лепнат нещо венерично.

Въпреки всичко, не трябва да залитате в другата крайност. Жените търсят мъж, който да изглежда богат и преуспял, и затова не е зле да си създадете такъв имидж. Затова опитайте се да изглеждате ненатрапчиво богат, вместо да сте типичният парвеню, закичен със златни ланци и синджири.

Още едно скандално правило. Нашата религия забранява използването на дезодоранти. Както казахме, ние забраняваме лъжата, а дезодорантът си е вид лъжа. Ти може да миришеш на стар пръч, а да се опитваш да убедиш околните, че твоят естествен аромат е момината сълза.

Когато хората се чифтосват, те трябва да могат да се огледат, опипат и подушат. Важно е да намерите човек, чийто естествен аромат ви харесва. Той може да ви заблуди с някаква химия, но това ще е временно, защото рано или късно ще подушите истинския му мирис и по-добре това да е рано.

Все пак, ако воните така ужасно, че никой не ще да се размножава с вас, то ние ви разрешаваме да се пръснете с малко дезодорант, но не прекалявайте. Ако имате проблем с естествената си миризма, по-добре отидете на доктор. Посетете първо своя зъболекар, после вижте и друг доктор. Когато един човек смърди, то обикновено нещо не му е наред.

Какво ще кажем за известността? Това много помага при размножаването, защото повечето хора искат да чукат някой, който да е известен. Все пак и в това не трябва да се прекалява, защото много от известните хора по цял ден работят за рейтинга си и не им остава време за размножаване. Други са толкова известни, че това по-скоро им пречи, отколкото да им помага.

***
Ще вярваме ли в Страшния съд? Монетаристите много ги е страх от това. Чувал съм ги да казват: „Много хубава религия е това християнството. Ако ти плеснат едната бузка, обърни другата – чудесно! Само тоя Страшен съд да го нямаше“. Всяка сериозна религия включва вярата, че един ден на земята ще възтържествува справедливостта. Християните го наричат Страшен съд, при комунистите това е Народният съд. В другите религии не знам как се нарича, но навсякъде го има. Ние, размножителите, също ще вярваме, че тези, които не живеят по правилата, един ден ще си платят. Ако не платят те, то ще платят техните деца и внуци. Ако нямат деца и внуци, то те вече са си платили.

Ние не само че ще вярваме в Страшния съд, но ще сме много по-вредни от християните, защото те пасивно чакат деня, в който небесата ще се разтворят, докато ние ще се борим активно, за да може този ден да дойде.

Вярващите често обичат да казват: „Бог ще го накаже!“ В нашата религия няма бог и ако нямате друга религия, освен размножаването, то не върви да се обръщате към Бог. Въпреки това и ние често ще използваме този израз. Това е вярата, че този, който не спазва правилата, ще бъде наказан. Дали ще го накажем ние или полицията, или някой друг, това е без значение.

***
Какво е отношението ни към живота и смъртта? В основата на нашата религия стои размножаването, тоест животът, а смъртта е част от живота.

Монетаристите много ги е страх от смъртта. Единственият смисъл на тяхното съществувание са парите, а те губят смисъла си в момента, в който ритнеш камбаната. Някои монетаристи се опитват да пренесат парите в отвъдното, като тъпчат ковчезите си със злато, но това в последно време не е много модерно.


 
<<Предишна         Страница 131 (от общо 136)         Следваща >>