Нормално е мъжът да поема много по-големи рискове от жената. По време на ухажването той трябва да прояви смелост и да рискува да си счупи главата. Това негово поведение трябва да се адмирира и поощрява. За съжаление днешните младежи правят щуротии, като обикновено рискуват не своя живот, а живота на момичето, което искат да омаят. Това много върви, особено при по-тъпите мадами, защото чувството на страх е свързано с чувството на любов.

Затова, когато ви ухажва някой, който рискува живота си, за да ви впечатли, то трябва да оцените положително тези негови усилия, но когато рискува вашия живот, трябва да отрежете съответния ненормалник и да не му пускате.

***
За приятелството и приятелските кръгове, както и за държавата
***

***
Какво мислим за благотворителността? Както казахме, ние сме против просията. Благотворителността е за крадците. Хора с нечиста съвест се надяват, че като пуснат пари в паничката на просяка, ще изкупят греховете си. Даването на милостиня е много важно и за комплексарите. За тях това е начин да избиват комплекси. Разбира се, те го правят така, че максимално да унижат човека, изпаднал в беда.

Има много бедни хора, които дават милостиня. Самите те се нуждаят от помощ, но когато видят просяк, сърцето им се къса и те разделят с него последните си стотинки. Това е типичен пример на „болен здрав носи“. Просякът, на когото дават, е много по-богат от тях. Всеки ден той плаща на мафията, която му е осигурила мястото на паважа, и пак му остава много повече, отколкото аз изкарвам на месец.

Ние, размножителите, имаме чиста съвест и нямаме нужда от това някой да ни целува задника. Затова нашата религия забранява благотворителността под каквато и да е форма. Ще помагаме ли на старите и болните? Да, но не чрез благотворителност, а като си плащаме данъците и гласуваме за държава, която се грижи за гражданите си.

Когато държавата ти отпуска пари, ти можеш да ги вземеш с чиста съвест и гордо вдигната глава, защото тези пари ти се полагат. Тези пари са твои, защото това е твоята държава, която се грижи за теб.

Следващия път, когато ви поискат пари, отговорете, че това в нашата религия е забранено. Не давайте, независимо дали ви искат за сираците с умствена изостаналост или за болните от някоя ужасна болест. Дори да не изповядвате нашата религия, то пак не давайте. Тези пари няма да стигнат до нуждаещите се, а ще потънат в джоба на някой монетарист.

***
Има ли мръсни думи? Например думата „лайно“ мръсна ли е? Отговорът е – не. Самата дума не е мръсна. Мръсно е това, което тази дума означава. Във връзка с това гледайте си внимателно в краката, когато ходите по улиците на София.

Забелязали ли сте, че така наречените „мръсни“ думи имат невероятно много синоними? Измисля се някаква нова дума, която да означава онова мръсното нещо. Новата дума звучи купешки, докато болшинството от хората не знаят какво означава. Когато всички разберат, че става дума за лайно, пак се налага да се измисля нова дума.

Подобно е и положението с някои етнически малцинства, като цигани и българи. Думата „циганин“ беше заменена с „ром“, но сега вече почти всички знаят какво означава „ром“ и скоро ще трябва да се измисля нова дума. За българин още не са измислили нова дума, но предполагам, че скоро ще измислят.

В наше време мръсните думи са в основата на така наречения хумор. По телевизията въртят забавни предавания, в които на всеки десет-двадесет секунди се казва думата лайно. Следва инфантилно хихикане, което утихва до следващото споменаване на мръсната дума. Какво смешно виждат българите в думата лайно? Ами просто като малки са им обяснявали, че това е нещо мръсно, че това не трябва да си го слагат в устата и че дори споменаването на тази дума е нередно.


 
<<Предишна         Страница 130 (от общо 136)         Следваща >>