Не знаеш за кого да гласуваш? Ами попитай! Посъветвай се с приятели и други размножители, те ще ти помогнат. Нашата религия не ни разрешава да имаме тайни. Затова сподели с всички за кого ще гласуваш. Така ще им помогнеш и на тях да изберат. Поинтересувай се как ще гласуват по-умните от теб и им се довери. Мъдреците обясняват, че гласуването е нещо дълбоко интимно и че всеки трябва да го пази в тайна. Това е лъжа! Много по-лесно им е да ни манипулират, като ни лъжат един по един. Много по-трудно ще им е да ни излъжат, когато мислим с много глави.

Как да променим света? На всеки му се иска да клати лодката, но как да я разклатите, така че да се обърне? Рота войници може да разруши мост. Достатъчно е да маршируват в крачка. Стъпките на един войник не могат да помръднат моста. Когато по моста минава тълпа, стъпките на всеки предизвикват микроскопично разклащане, но стъпките не са в синхрон и разклащанията се неутрализират. Когато по моста марширува рота, тогава леките тласъци се наслагват и мостът пада. Затова е важно да гласувате в синхрон. Обменете информация, обсъдете предварително, ако трябва, направете предварителни избори, но гласувайте като рота, а не като тълпа!

Много важно за нас ще бъде изборите да бъдат честни. Синхронното гласуване е вид измама, но това е разрешена измама (или поне няма как да ни я забранят). Ако си затворим очите и оставим Мъдреците да лъжат на воля, то това ще обезсмисли и синхронното, и несинхронното гласуване.

В казармата веднъж бях дежурен и трябваше да разпределя киселото мляко. Винаги млякото не стигаше и винаги оставаха хора без мляко. Аз въведох желязна дисциплина и всеки получи порцията си мляко. Е, за мен останаха девет порции. Тоест за да може да мамиш, трябва да си най-ревностният радетел на справедливостта.

***
Следващото правило е следното. Избягвайте да гласувате за самотници. Не че имаме нещо против старите моми и ергени. Те са безценен капитал за всяка религия. Някои църкви дори изкуствено създават стари ергени. Знаете, манастири, обет за безбрачие и други такива работи. Самотните хора са изключително активни и полезни, но те не бива да бъдат пример за младите.

Човек се размножава генетично и интелектуално. Генетично се размножаваме чрез децата си и чрез близки и далечни роднини, които носят нашите гени. Интелектуално се размножаваме чрез езика си, културата си, познанията си, религията си. На кого предаваме всичко това? Главно на децата си, но и на много други хора, които може и да не са ни роднини, макар че всеки човек ни е роднина. Животните също са ни роднини, но доста по-далечни :-)

Хората се размножават предимно вътре в семейството си. Самотните хора, които нямат семейство, се размножават чрез околните. Затова те като цяло са много по-отдадени на обществото от семейните.

Защо тогава не е добре да ни ръководят самотни хора? Защото те ще създадат у младите грешен модел на поведение и те на свой ред също ще останат самотни. Това е лошо за обществото като цяло. Самотните хора са по-ценни от семейните, но те трябва да седят в сянка, за да не объркват младите.

Чудите се защо премиерът ви е стар ерген. Мислите си, че това е случайно. Казвате си: „Ами то коя би го взела? Това момче е толкова смотано, че ние ако не го бяхме взели да ни е премиер, то той и работа нямаше да успее да си намери“. Разможителят не трябва да вярва в случайността от първо ниво и в замисъла от второ ниво. Тоест това, че премиерът е стар ерген, не е случайно. Мъдреците не му разрешават да се ожени, за да не ви даде лош пример и да не почнете и вие да се плодите като зайци. От друга страна, в това, че Мъдреците не обичат българите, няма никакъв лош умисъл. Просто това са хора идеалисти и те се борят за един по-добър свят. За тях по-добрият свят е светът с по-малко българи. Струва ви се невероятно, не можете да повярвате, че може да има хора, които да не ви обичат. Истината е, че може. В много страни думата „българин“ се използва като обидна, както ние използваме думата „циганин“. Сега пак си помислете: обичат ли ни в тези страни?


 
<<Предишна         Страница 111 (от общо 136)         Следваща >>