Освен човешкото, ще забраним и месоядните животни. Тоест не можете да ядете котки, кучета, лъвове и други подобни. Трябва да се внимава, защото има някои месоядни животни, които изглеждат като тревопасни. Пример за такова е крава, която е хранена с костно брашно.

Ще забраним и яденето на дивеч. Ако искате да изядете нещо, трябва да си го отгледате. Забраняваме и носенето на кожи от дивеч. Ако искате палто от норки, може, но норките трябва да са отгледани във ферма. Ама в тези ферми се отнасяли лошо към норките. Това е лъжа, ако се отнасяха лошо, кожата им щеше да е проскубана. Щом кожата е OK, значи и норките са били OK.

Сигурно си мислите, че вече сме забранили прекалено много работи. Нищо подобно, забраните едва сега започват. Ще забраним всички оцветители и подсладители. Нашата религия забранява лъжата, а оцветителите и подсладителите са вид лъжа. Какво ви пречи да пиете безцветна течност? Когато един натурален сок е оцветен в ярък цвят, невиждан в живата природа, то можете да сте сигурни, че сокът не е натурален. Подсладителите ви лъжат, че ядете захар. Монетаристите непрекъснато ви наливат в главата, че захарта е вредна. Не е вредна, а е скъпа. На тях им е много по-евтино да ви пробутват подсладители. При това ви лъжат, че го правят за ваше добро.

***
Да обобщим какво научихме дотук. Нашата религия ни задължава да се храним обилно и здравословно. Другите ще ни наричат чревоугодници, но на нас няма да ни пука. Монетаристите имат една поговорка: „Корем прозорец няма“. Тоест дай си всичките пари за дрехи и финтифлюшки, а какво ядеш – няма значение. Това не е така. Коремът има прозорец. Когато се храниш добре, ти изглеждаш добре. Освен това добрата храна е основа на здравето, а за да се размножаваш, трябва да си здрав.

Трябва да знаете, че монетаристите няма да ни обичат особено, защото любовта към монетите не е съвместима с вярата в размножаването. Ние няма да жалим чувствата на монетаристите и освен човекоядството, ще забраним още платената любов и кръвопреливането. Това ще накара монетаристите да подскочат като ужилени, защото става дума за пари, и то за много пари. Основен бизнес в монетаристичното общество е търговията с хора. Тук се продава човек, там – част от човек. Тук се продава бъбрек, там – бяла робиня. Търговията с човешка плът и кръв е много важна за монетаристите и затова воят против тази забрана ще е невероятен.

Защо забраняваме кръвопреливането? За нас то е вид човекоядство. Вероятността да пипнеш нещо е много по-голяма при кръвопреливане, отколкото, ако изядеш един добре опечен християнски мисионер. Все пак, човекоядството е по-лошо от кръвопреливането, защото то създава не само здравни, но и морални проблеми. Ще ви обясня. Ако гледаш една мацка и преглъщаш жадно, то тя може да си помисли, че искаш да я чукаш. Това може да я изплаши, а може и да не я изплаши. Обаче, ако тя си помисли, че искаш да я изядеш, това определено би я уплашило!

Забрани, забрани, забрани! Кой ще ги спазва? Все пак ще кажем, че в нашата религия всички забрани са препоръчителни, а не задължителни. Ако въпросът е на живот и смърт, ви разрешаваме да пренебрегнете тези три постулата. Например, ако изпаднем в ситуация, когато няма нищо друго за ядене, освен човешко, то какво да се прави, ще нарушим тази забрана. Все пак животът е много важен за размножаването и ние трябва да се опитаме да спасим кожицата си. Ако въпросът е на живот и смърт, то разрешени са и кръвопреливането, и сексът срещу заплащане.

***
Да направиш нова религия, не е като да строиш къща на гола поляна. Хората вече са измислили много религии. Има много добри примери, от които може да се заимства и да се откраднат идеи. Да започнем с десетте божи заповеди на християнството. Не лъжи и не кради – това ще го вземем директно, без да се замисляме. Не убивай – това ще го пропуснем. Размножаването е свързано с живота и смъртта, а смъртта – с убиването. Християните забраняват убиването, но това е малко лицемерно. Те са изгорили толкова много хора на клада, че в сравнение с тях Хитлер и Сталин изглеждат като петокласници. Ще разрешим убиването, но в някакви разумни граници. Може да убиваш, за да се наядеш, за да се защитиш и за да си отмъстиш. Тоест можете да убиете някого, когото искате да го изядете, или ако той иска да ви изяде, или ако е изял някой ваш близък. Дори да ви се наложи да убиете, трябва да го направите с нужното уважение. Ако някой е изнасилил и заклал дъщеря ви, то вие можете да го убиете, но не със злоба. Трябва да приемете, че това е един болен човек и че вие отнемате живота му с лечебна цел.


 
<<Предишна         Страница 109 (от общо 136)         Следваща >>