Защо ти е нужна религия? Животът има много тайни, които е трудно сам да откриеш. За да разбереш живота и да си изградиш своя собствена философия, ще трябва да си адски умен. Не всеки може да се похвали с нужния капацитет, за да разбере живота. Дори да си толкова умен, ще откриеш тайните на живота твърде късно. Когато осъзнаеш какво е правилно и какво не е, вече ще си твърде стар, за да използваш тези познания. Не е ли по-разумно да вземем всичките тези правила наготово и просто да ги спазваме?

Като малък се чудех защо покривите са наклонени, след като е по-удобно да са плоски. Оказа се, че е имало защо. Ако строите къща, не е ли по-добре да вземете наготово правилата, които вече са измислени, вместо да преоткривате топлата вода?

Когато имате едно правило, можете да се запитате „Защо?“, но може просто да приемете, че така трябва и толкоз. Религията е тази, която ще ви даде тези готови правила, а вие ще трябва просто да ги спазвате.

***
Като казах религия, ще ви предложа една съвсем нова и още неизпробвана. В момента тази религия има само едни поклонник и това съм аз. След около хиляда години ще разберем дали тази религия си я бива или е била мъртвородена.

Нашите поклонници ще наричаме размножители, защото в основата на тази религия ще стои размножаването. Основната идея ще бъде, че децата са по-важни от парите. Всеки, който приеме този постулат, е добре дошъл в нашата църква.

Ще ви направя кратък входен тест. Какво предпочитате? Да живеете беден в сламена колиба, заобиколен от куп сополиви деца, или да сте богат, известен, да живеете в замък и да чукате най-красивите курви, но никога от никоя да нямате деца.

Е, с тези, които издържаха теста, продължаваме. На другите препоръчвам да опитат с някоя по-лесна религия :-)

***

Какви са основните принципи на новата вяра? Кое стои в основата на размножаването? Може би сексът? Има връзка между секса и размножаването, но кой в днешно време се размножава чрез секс? Всички го правят инвитро. Много по-важна от секса е любовта. Все пак, можете да се размножите без секс и дори и без любов, но има едно нещо, без което не можете. Това е храната!

В основата на нашата вяра ще стои храната, и то не всяка храна, а полезната и здравословната.

Ето първото правило в тази насока:
Забраняваме човекоядството!

Ще попитате защо! Тези, които попитаха „защо“, отпадат, не стават за размножители. Истинският вярващ вярва безрезервно, а не пита защо. По принцип няма да обясняваме постулатите на религията си, но за този първи постулат ще направим малко изключение.

Защо яденето на хора не е здравословно и въобще не е редно? Хората се разболяват от човешки болести, а основният източник на човешки болести са хората. Тоест ако ядете човек, е много по-вероятно да пипнете някоя болест, отколкото, ако изядете някое друго животно. Неслучайно и животните не ядат себеподобни. Тук-таме има по някое изключение, но в основни линии канибализмът не се практикува в природата.

Мюсюлманите отиват още по-далече и забраняват дори и свинското. Действително, прасето е генетично много близко до човека и затова вероятността да се пипне човешка болест от прасе е доста голяма. Особено ако ветеринарният контрол е слаб, а той от година на година става все по-слаб. Все пак ние няма да забраняваме свинското, защото нашата религия е по-ларж.

Ще забраним нещо друго. Веднъж гледах по телевизията репортаж за една свинеферма, в която се отглеждат прасета, генно модифицирани с човешки гени. Казаха, че месото им било особено вкусно. Естествено, то прасето затова е вкусно, защото е близко до човека. Канибалите казват, че човешкото било още по-вкусно, и съм склонен да им вярвам. Тези прасета ме гледаха от екрана с едни големи сини очи, в които имаше нещо човешко. Затова препоръчвам тези прасета да не ги ядете. В противен случай ще считам, че сте пренебрегнали забраната на канибализма.


 
<<Предишна         Страница 108 (от общо 136)         Следваща >>