Гочо шляпа бос по Пъпната връв

Време беше Гочо да ходи на работа. Както вече споменахме, той е доцент по Необикновени Диференциални Уравнения и днес има лекция в Университета.

Проблемът беше как от Обеля се ходи до Университета. Трябваше да се мине по Пъпната Връв. Така софиянци наричаха улицата, която свързваше Обеля с Центъра. През 2010 циганската махала беше завзела всичко освен Центъра и българския квартал Обеля. По принцип българите не ги пускаха да влизат в циганската махала, но имаше една ивица ничия земя, която свързваше последните два бастиона на българското малцинство. Именно тази улица българите наричаха Пъпната Връв.Това беше едно общо пространство, в което свободно се движеха и българи и цигани. Дължината на прехода беше само някакви си 5 километра и можеше да се мине както пеша, така и с кола. Разбира се, за пътуването с кола Гочо нямаше достатъчно време. Трафика беше толкова тежък, че колите ту тръгваха, ту спираха, но главно спираха. Пешеходците, които вървяха покрай колите ту изпреварваха колите, ту колите изпреварваха пешеходците, но в крайна сметка пеша си беше много по-бързо отколкото с кола.

Ще се зачудите как ли Безкрачко е оставил пешеходците свободно да се движат по Пъпната Връв? Не е ли построил огради, не е ли ограничил гадните пешеходци? Действително, Безкрачко построи прекрасна ограда и пусна по нея да тече ток с високо напрежение. За съжаление, циганите се закачиха за оградата и започнаха да крадат ток. Безкрачко обича да краде, но хич не обича да го крадат и затова той спря тока. За съжаление, така оградата остана беззащитна и циганите бързо я демонтираха и я предадоха на вторични суровини.

Гочо много обичаше да минава по Пъпната Връв през циганската махала. Там винаги беше весело, тичаха нагоре-надолу боси и полуголи циганета, които се плезеха на Гочо и му показваха неприлични жестове. Отвсякъде кипеше живот. В циганската махала живееха щастливи хора, които не се страхуваха за утрешния ден. Те не се бояха за бъдещето, вместо това те създаваха това бъдеще. По-точно правеха деца. Всъщност, те си мислеха, че правят секс, а не деца, но бяха толкова прости, че не правеха разлика между едното и другото. Българите за разлика от циганите са начетени и интелигентни. Затова българите знаят как да се пазят и при тях секса няма нищо общо с правенето на деца.

За да тръгне по Пъпната Връв Гочо трябваше да преодолее още едно препятствие, трябваше да пресече Околовръстното шосе. Ще попитате: „Ама Околовръстното не е ли от другата страна на Обеля? Това не е ли шосето, което обикаля София?“ Всъщност, това за което си мислите вие е старото околовръстно, което вече е загубило своето значение и през 2010 пустееше и дори беше обрасло с бурени. Не, става дума за новото околовръстно, което обикаля квартал Обеля. Трафика в българския квартал беше толкова тежък, че за да се стигне от точка А до точка Б най-лесно беше да се мине по околовръстното.

За пресичането на Околовръстното си имаше кръстовище и дори светофар. Ще кажете, Гочо просто да изчака да светне зелено и да премине. Да, но през 2010 нищо не се случва така просто както си мислите. За да светне зелено Гочо трябва да подаде молба за пресичане. Това става съвсем просто. Гочо трябва да натисне един бутон и молбата му за пресичане автоматично ще се появи на бюрото на Безкрачко. Проблемът е само в това, че Безкрачко молби за пресичане по принцип никога не разписва. Гочо можеше да подаде молба и да си чака цял живот, но зелено за него никога няма да има.


 
         Страница 1 (от общо 7)         Следваща >>