Днес жените работят, а в бизнеса приятелството е най-важната предпоставка за успех. В миналото една жена на 24 се е смятала за безнадеждна стара мома. Днес жените едва на 40 започват са се замислят, че може би вече им е дошло времето да създадат семейство. Тоест днес жените много по-дълго се задържат на сексуалния пазар и приятелството е нещо, което може да им е от съществена полза.

Както вълците ловуват на глутници, така и мъжете си помагат при свалянето на мадами. Не е зле и жените да усвоят тази тактика. Ако на мъжа му се даде избор, ще му е по-интересно и вероятността да клъвне ще нарасне. Да, ама той можело да избере другата. По-добре е едната да се уреди, отколкото и двете да останат на сухо.

***
При приятелството има две възможни стратегии. Можеш да го играеш свръзка, а можеш да бъдеш тупик. Приятелят, който го играе свръзка, ще те запознае с всичките си приятели и с много още други хора. Ако го играе тупик, ще гледа с никого да не те запознава, за да не те загуби.

Коя стратегия е по-печеливша? В наше време светът е толкова голям, че няма как да изолираш определен човек и да му отрежеш контактите с другите хора. Най-добрият приятел обикновено е човек от тип тупик, но повечето хора предпочитат приятелите от тип свръзка. И ти би искал твоят приятел да е човек, от когото научаваш нови неща, запознава те с нови хора, открива ти нови хоризонти, вместо човек, който ти предлага само собствената си неповторима личност.

Повечето жени избягват да запознават мъжете с хубавите си приятелки. Ще кажеш: „Как да го запозная с онази мръсница, като знам, че ще направи всичко възможно да ми го свие“. Така е, ще се опита да ти го свие, и то не защото го харесва, а само заради спорта. Как да противодействаш? Единият начин е да се опиташ да го скриеш, а другият е да го запознаеш не с една, а с няколко хубави приятелки. Клетият човек така ще се шашардиса, че няма да знае коя да избере, и има голяма вероятност да си остане при теб. В крайна сметка при теб е купонът, около теб е пълно с хубави жени, които се опитват да го свалят. Той може би ще знае, че те го свалят само за да ти направят мръсно, но въпреки това тази ситуация ще му е доста приятна.

Някои жени имат стратегията да изолират мъжа си, като го скарат с всичките му приятели. По този начин те се опитват да го задържат. Тази стратегия е успешна, защото такъв мъж трудно би избягал просто защото няма да има къде да избяга. Въпреки че това ще ви помогне да задържите мъжа си, това е една грешна стратегия, защото, като го отделите от приятелите му, вие го правите по-слаб, по-смачкан, по-неуспешен. Той няма да ви избяга, но накрая вие сама ще разберете, че повече не го искате, и ще го зарежете.

Въобще във взаимоотношенията между мъжа и жената стратегията на тупика е погрешна. Ако някой ще бяга, по-добре е това да стане бързо и безболезнено, вместо да си загубите времето с него. По-добре е който ще бяга, да бяга, за да успеете да срещнете човека, който ще остане.

***
Днес много се говори за равноправие между мъжете и жените. Може ли да има равноправие? Дали двата пола са равни и еднакво важни? Отговорът е не. Както при хората, така и при всички други животински видове, жената е по-важна от мъжа. Има видове, при които мъжът след сексуалния акт го изхвърлят, а понякога дори го изяждат. При хората мъжът е по-необходим, защото той участва в отглеждането на децата и се грижи за изхранването и защитата на семейството. Въпреки това, жената е много по-важна от мъжа, защото тя е тази, която носи живота.

Затова взаимоотношенията между мъжа и жената не могат да се основават на равноправието. Винаги предимство трябва да се дава на жената. Тя е по-важната, защото носи в утробата си бъдещия живот. Добре, трябва да даваме предимство на бременните жени, но трябва ли така да се държим и с останалите? Да, към всяка жена трябва да се държим по същия начин. На жените не им личи бременността до третия месец, а на американките не им личи чак до деветия. Тоест всяка жена носи или е носила или ще носи или би могло да е носила живот и затова тя е по-важна от мъжа.


 
<<Предишна         Страница 128 (от общо 136)         Следваща >>