Ако променим законодателството и накараме датските татковци да плащат издръжка, дали това няма да е повод за война с Дания? Да не вземат да ни пратят нов кръстоносен поход? Не вярвам. Повечето от татковците дори ще се радват да разберат, че имат български отрочета, и дори ще поискат да имат право да ги виждат.

***
Религията и инстинктите ни помагат да разберем какво трябва и какво не трябва да правим. Има някои инстинкти, които са водили във вярна посока в миналото, но сега вече са погрешни. Религията е тази, която трябва да ни помогне да преодолеем тези остарели инстинкти.

Един такъв инстинкт, останал от миналото, е желанието да търсим леки жени. Това е същият инстинкт, който кара хищника да тръгне след ранената сърна, вместо да се хаби да тича след здравата и силната. Ранената сърна е безплатен обяд, а леката жена е евтин секс. В миналото чукането на проститутки е било напълно оправдано от генетична гледна точка, защото тогава тези жени са раждали и сексът с тях е давал реален шанс за размножаване. Днес публичните домове са невероятно стерилни. Като казвам стерилни, нямам предвид, че там болести не се хващат, а че там деца не се правят. Откакто откриха хапчето, проститутките спряха да забременяват. Никой сводник не би си позволил неговите служителки да са в отпуск по майчинство, вместо да лежат на работните си места и да изчукват заплатата си.

Вярно е, че сексът на проститутката е възможно най-евтиният. Дори и най-скъпата куртизанка ще ти излезе по-евтино от едно добро момиче. Вярно е, че при куртизанката разходите се поделят между теб и още много, много такива като теб, а при доброто момиче цялата финансова тежест пада на теб и само на теб. Въпреки всичко, евтиният секс вече не е изгоден.

Освен куртизанките, трябва да откажем и манекенките. По принцип мъжете, когато се видят с пари, намират някоя манекенка, която да изсмуче техния финансов и сексуален ресурс. Това също е поведение, което е било правилно в близкото минало, но сега вече е погрешно. Вместо да се набутваш и да даваш куп пари, за да й купуваш дрехи и бижута, по-добре купи от нея една яйцеклетка, сложи я в грозната си жена и ще ти се роди дете, хубаво като манекенка. Ще кажеш: „То, че ще е хубаво, хубаво ще е, ама няма да е много умно.“ Е, няма как да е умно при положение, че майка му е манекенка, а баща си му ти. Ако искаш да е умно, ще трябва да се бръкнеш допълнително и да купиш някоя по-качествена сперма. Така детето няма да има нищо общо с теб и единствения възможен начин да го развалиш е чрез възпитанието, но ако му наемеш няколко професора за възпитатели, може да се получи нещо действително умно, красиво и възпитано. Да купиш яйцеклетка от манекенка, ще ти излезе по-евтино, отколкото да й купиш кола, а професорите възпитатели ще ти излязат колкото социално слаба циганка, така че цялата операция би била доста изгодна от икономическа гледна точка.

***
Размножаването е социална дейност. Ние не сме като бактериите. Една бактерия може да си седи вкъщи, да си гледа порно и когато й скимне – хоп, да се размножи, като се раздели на две. Ние, хората, не можем да се размножаваме сами. За тази цел ни е нужен поне още един човек.

Двуполовото размножаване е това, което стои в основата на социалното общуване. Всеки двама могат да се сродят и да имат общо бъдеще, а бъдещето е това, което стои в основата на всички религии. Само монетаристите не се интересуват от бъдещето. Според тях важно е днес и сега да си напълниш коремчето, а какво ще стане утре, е без значение.

За общото бъдеще са нужни общи деца, но далеч не всеки двама могат да имат общо дете. За целта най-малкото е нужно те двамата да са от различен пол и да са във фертилна възраст. При някои животински видове социалната структура е съвсем проста и социалните контакти се свеждат до чукане в периода на чифтосване. Евентуално подобен социален контакт може да продължи под формата на семейство, но истински сложна социална структура имат само стадните животни, каквито сме ние, хората.


 
<<Предишна         Страница 121 (от общо 136)         Следваща >>