Бракът по любов или по сметка?

1. Как трябва да се ожени човек?

      За всеки човек е по-добре да се ожени по любов, но тук въпросът не е какво е добре за човека, а какви бракове трябва да приема обществото.

      В България в момента обществото приема само бракове по любов, докато в ислямските държави приемливи са само браковете по сметка.

2. Искате да кажете, че при исляма няма любов?

      Нищо подобно не казвам. Въпросът е кога идва любовта, преди или след брака.

3. Какво значи по сметка. Това значи ли, че мъжете ще търсят голяма зестра?

      Това със зестрата е много остаряло. Навремето бащата на булката е плащал зестра. Сега трябва да вземем пример от мюсюлманите и циганите и ние мъжете да започнем да плащаме.

4. Не знам дали точно от циганите трябва да взимаме пример?

      В България имаме образовани и необразовани. Освен това имаме умни и глупави. Образованите определено сме ние българите, а по-умните са циганите.

5. Защо те да са по-умните?

      Кой има повече деца? Ние или те? Според мен, който има повече деца е по-успешен и следователно е по-умен.

6. Тоест предлагате ние да продаваме дъщерите си като добичета, както го правят в някои цигански общности?

      Защо смятате, че циганите продават дъщерите си като добичета? Отидете вие г-н Попов с една торба пари и да видим дали нещо ще ви продадат. Те ще изберат най-доброто за дъщеря си, а парите са само гаранция, че не сте измамник и че ще се грижите за нея.

      В България има правило: Куче не се подарява, а задължително се продава. Излиза, че ние българите държим на кучетата повече отколкото на дъщерите си.

7. Ние българите също държим на децата си и гледаме за кого ги женим.

      Да ето една история. Млад бизнесмен, много богат и много свестен се жени. Родителите на булката казват: „Ние мислехме нашата дъщеря да я оженим поне за някой министър, ама карай!“

8. Какво предлагате всъщност?

      Има държави където бракът задължително е по любов и държави където задължително е по сметка. Аз предлагам нашето общество да приеме, че и двете са допустими и приемливи.

      Който успее да срещне любовта, нека се ожени по любов, но нищо не пречи, ако се е уморил да я търси, да провери какво му се предлага по сметка.

      Това, че сте се събрали по любов не гарантира, че още дълго ще се обичате. Това, че сте се оженили по сметка не означава, че няма да се влюбите един в друг след като се опознаете.

9. Как си представяте една българка да се омъжи по сметка?

      Има много жени, които цял живот са търсили любовта, станали са на 40, биологичния им часовник тиктака. Защо не разрешим на тези жени да кажат: „Готова съм да се омъжа по сметка, дай да видим кой колко дава.“

10. Точно за тези дами няма да има голямо търсене.

      Всеки влак си има пътници.

      Освен това ще има и момичета на 18, които вече са се уморили да търсят любовта и са готови да се омъжат по сметка за някой милиардер или поне за милионер.

11. Защо гледате на въпроса главно от позицията на жените?

      Защото за любовта и секса важните са жените. Те са тези, които мислят преди да го направят. Ние мъжете не мислим с главата си, а с друга част от тялото. Затова, ако искаме да има семейства и деца в България трябва да защитим интереса първо на жените.

12. А интереса на мъжете кой ще го защитава?

      Вие г-н Попов сте мъж и защитавате интересите на мъжете. Аз също съм мъж, но ще се абстрахирам от това и ще се опитам да погледна обективно.

      Двата пола не са равноправни. Има по-важен пол и по-маловажен. Жените са важният пол и затова, когато потъва корабът, командата е „Първо жените и деца!“. Тоест първо най-важните.

      В Америка финансовия интерес на жените е защитен много по-добре и затова там се раждат повече деца.

      Тук царува феминизма, който работи срещу интересите на жените. Феминистите товарят жените само със задължения и отговорности и им взимат права.

      Една жена да е равноправна не значи да работи като мъж и сама да се оправя във всичко.


 
Обратно към www.gocho.bg