Временен парламент след временното правителство

    В България изборите са по-страшни от природно бедствие. При нас смяната на властта прилича на руска рулетка. Никнат нови политически проекти и спешно се търси новият Месия. Никой не знае на къде ще задуха вятъра и кой ще ни управлява след изборите.

    Следващият парламент няма да е легитимен, защото няма да е избран по правилата определени от народа. Живота му ще е кратък – шест месеца, максимум година. Пак ще има предсрочни избори. За съжаление, в България единственият вариант за предизвикване на предсрочни избори е чрез революция. Просто конституцията не предвижда никакъв друг начин народа да разпусне парламента.

    Съвсем наскоро имахме такъв нелегитимен парламент, който беше избран след голяма изборна манипулация. Една година хората блокираха улиците и викаха оставка! Това си беше революция. Вярно, до проливане на кръв не се стигна и слава богу, защото ние българите, както често правим революции, може да се избием и съвсем да свършим.

    Как да избегнем следващата революция? Нека кандидат депутатите на ГЕРБ и на новия месия Славчо Трифонов да подпишат декларации, че в рамките на шест месеца ще променят изборните правила и ще разпуснат парламента. Разбира се, те могат да си плюят в сурата и да забравят за тези декларации, но тогава поредната революция ще е неизбежна!


 
Обратно към www.gocho.bg