Система за контрол на личните разходи

    Много хора си задават въпроса: „Къде ми отиват парите?“ Понякога, те се опитват да въведат контрол върху разходите си, като събират касовите си бележки и се опитват да си направят индивидуално счетоводство. Обикновено те не успяват да достигнат желания ефект, защото съхраняването и обработването на огромен брой хартиени касови бележки е една невъзможна мисия.

    Тези хора биха искали да въведат касовите си бележки в компютъра си и там да мога да ги обработват правейки различни извадки и генерирайки графики и статистики. Биха искали да могат да извлекат информацията под формата на електронна база от данни и да могат лесно да я пренесат в която си искат програма.

    Точно това ще предложи на потребителите нашата система. Потребителя ще може да си направи акаунт на нашата уеб страница и с помощта на едно мобилно приложение ще може да сканира (или да снима с телефона си) касовите си бележки и по този начин ще ги качва в акаунта си. На нашия сървър ще има OCR програма, която ще превръща сканираните касови бележки в текстови записи, които ще се въвеждат в база от данни.

Възможни надстройки над системата

    Нашата система ще даде възможност на потребителя да гласува за стоките и услугите, за които има издадена касова бележка. По този начин той ще може да награди или да накаже търговеца. Чрез това гласуване всеки Offline търговец ще получи рейтинг, подобен на рейтинга, който получават Online търговците. Гласуването ще може да става явно или тайно. Понякога потребителя иска да изрази недоволството си явно и се надява търговеца да го потърси и да се опита да отстрани проблема. Понякога потребителя би предпочел да гласува тайно, защото се страхува от евентуална репресия от страна на търговеца.


 
         Страница 1 (от общо 2)         Следваща >>