Политическо самоубийство или нов политически проект?

    Има две болезнено амбициозни жени, две каки, които са решили да затрият традиционните партии и да разчистят пътя за нещо ново.

    Едната кака е лидера на лявото, а другата е един от лидерите на дясното. Двете дами са се вкопчили със зъби и нокти в статуквото и не искат да пуснат кокала. Ами идват избори и те са тези, които ще редят листите. Сега им е паднало! Нищо, че от ляво може би ще влязат малцина, а от дясно със сигурност никой няма да влезе. Това не ги интересува, за тях е важно моментното щастие когато всички ти се подмазват и ти целуват задника, защото от теб зависи, кой ще е включен в листата.

    Как в целия парламент не се намери нито един достоен човек, който да въстане срещу глупостта на каките? Няма ли поне един честен комунист, който да каже: „Ало! Защо затривате партията майка! Лидерката ни преди месец каза, че ще се съобразим с народния вот, а сега демонстративно обърна палачинката! Кой би ни приел на сериозно? Кой би гласувал за такава партия?“

    Няма да се намери нито един честен комунист, нито фашист, нито никакъв. Дори и демократ няма да има, макар че всеки демократ би трябвало да защити демокрацията и да каже, че волята на суверена би трябвало да се уважава.

    Никога депутатите не са били толкова послушни колкото са сега! Защо? Ами защото сега се редят листите и никой няма да посмее да каже на каките, че са тъпи, защото ще трябва да гледа парламента през крив макарон.

    Възможно ли е каките да са толкова тъпи и да не съзнават какво ще се случи. Ами, възможно е, но тези кукли си имат кукловоди, които далеч не са тъпи и знаят какво правят. Дошло е времето за новия Месия. Когато няма революционна обстановка, кукловодите знаят как да я създадат. Кукловодите умело предизвикват народното недоволство и умело го направляват в своя полза.

    Името на навия Месия е Славчо и той в името на мажоритарните избори ще вкара в парламента по пропорционалната система куп безлични послушковци.

    Могат ли да се объркат плановете на кукловодите? Едва ли, досега никога не са се обърквали, но ако победи мажоритарната система, тогава всички депутати ще са подчинени на избирателите си, а не на някакви хипер амбициозни каки. Тогава няма да е толкова важно от коя партия е даден депутат и всеки един от тях ще се опитва да се хареса на избирателите, а не на партийната си лидерка.

    Предполагам, че в четвъртък народа ще се събере около парламента и учтиво ще помоли депутатите и новия президент да удължат с месец работата си докато изтече тримесечния срок, в който референдума трябва да бъде разгледан. По същия начин преди 20 години по времето на Жан Виденов учтиво помолихме депутатите да поработят извънредно, за да намерят време да се разпуснат!


 
Обратно към www.gocho.bg