Да защитим българския полицай!

    Нашите политици, с цел да отклонят вниманието от собствената си немощ, започнаха атака срещу българската полиция. Въобще не ги интересува, че тези полицаи утре ще ни трябват, за да се изправят срещу бандити и тълпи от емигранти и че те трябва да са готови да ги спрат, като ги респектират. Полицаите трябва да са сигурни, че държавата и обществото стоят зад тях, а не срещу тях.

    Когато някой хвърля камъни срещу полицията, това е престъпление, когато някой заплашва и псува униформен полицай, това също е престъпление, дори само да скъсате униформата на полицай, това също е престъпление. Не може да си затваряме очите за атаките срещу полицията и да се вторачваме във всяко дребно нарушение на правилата от страна на полицията.

    Трябва да благодарим на българската полиция, че по времето на последните протести тя не допусна да се пролее кръв. Нямаше убити, нямаше дори и ранени, а хората потърсили медицинска помощ бяха предимно полицаи.

    Не така бяха нещата през януари 1997. Тогава Пирогов беше препълнен с хора със сцепени глави. Аз самият имам счупен пръст от тази нощ. Тогава Филип Димитров пострада доста тежко. В този случай очевидно имаше злоупотреба от страна на полицията, но самият Филип Димитров в едно интервю каза, че не е търсил отговорност от полицаите, които са го били, защото смята, че те са си вършили работата.

    Нека нашите политици да поставят България над собствените си политическите интереси и да си спомнят за Петко Каравелов, който когато го питат дали са го били в Черната джамия отговаря: „В моето отечество такива работи не стават!“

Обратно към gocho.bg