Маман разказа на мъдреците как китайците са подготвили порноверсия на предаването Big Brother и за по-интересно къщата, в която са заключени участниците, всъщност не е къща, а космическа станция.

– Според нашите медийни експерти това ново шоу ще засенчи всички наши порнопрограми. Това ще бъде краят на нашия шоубизнес! – с тези страшни думи Маман завърши изказването си и в залата се възцари злокобна тишина.

– Чакам да чуя предложения. Има ли начин да се справим с тази заплаха? – Маман погледна строго към залата, но никой не се осмеляваше да вземе думата.

– Можем да обявим, че станцията е заплаха за националната ни сигурност, и да я гръмнем – предложи Джони Донсън, който се притесняваше, че при създалите се обстоятелства столът му може да изстине, и затова се чувстваше длъжен да прояви активност.

– Да, да, и върху главите ни да се изсипе всичката тази сперма! Колко семенна течност са качили жълтурките на станцията? – това беше гласът на трилионера Били, който седеше в ъгъла и си чоплеше ноктите. Казват, че богатите хора се познават по перфектния маникюр. Е, как ще го познаят Били, че е богат, ако не си поддържа ноктите?

– Не знам точно, но за целта са издоили 600 китайци. – Джони пак го хванаха леко неподготвен, на кой му пукаше точно колко сперма има на станцията. Нали е много и това е важното. В този момент Джони получи подсказка в тайната слушалка, която беше в ухото му. – Точното количество е кило и двеста грама. По два грама от всеки донор.

– Това никак не е много. Това количество ще им стигне само за един снимачен ден, максимум за два – каза Черната вдовица, а тя определено разбира от тези неща. – Тук има нещо гнило. Защо въобще са решили да използват истинска сперма? Ние тук предпочитаме да работим с оризова каша, върши същата работа и никой не може да различи кашата от истинската сперма.

Отстрани се чу нечий глас:
– Може би китайците имат по-специално отношение към ориза и не могат да се пръскат с оризова каша, дори и ако целта им е да прехабят нашето порно – това беше гласът на бай Ставри, българския мъдрец. Ако си мислите, че съвпадението на имената е случайно, то да знаете, че не е. Да, това е същият бай Ставри, който е не само велик мъдрец, но и виден български депутат.

Маман злобно погледна към него, защото бай Ставри беше изтърсил поредната глупост. Председателката никога не е виждала същество, по-тъпо от бай Ставри, а трябва да знаете, че тя е виждала почти всичко.

Винаги, когато бай Ставри кажеше нещо, настъпваше неловко мълчание. На мъдреците им беше много неудобно, че измежду тях има такъв тъпак, но той идваше от България и това обясняваше всичко.

В този момент най-неочаквано за всички се обади Франк:
– Целта им не е да прецакат нашето порно. Всъщност китайците са тръгнали към Марс.

Не беше по правилата, когато мъдреците разговарят, някой от посветените да вземе думата, без да го питат. Въпреки това никой не направи забележка на Франк, защото всички усетиха, че той може да е прав.

– Това е невъзможно – каза някак неуверено Джон. – На станцията няма достатъчно храна за едно евентуално пътуване до Марс, нямат и никакво гориво, нямат и двигатели, с изключение на един малък плазмен генератор, който им служи само за корекция на орбитата. А дори и да можеха да стигнат до Марс, как ще се върнат?

– Много просто, няма да се връщат – поясни Франк. – Те пътуват с еднопосочен билет. Когато стигнат Марс, ще се заселят там и ще станат първата нация, колонизирала червената планета.

Черната вдовица явно беше заинтригувана от думите на младия Христов. Тя го попита:
– Добре де, а как без храна и гориво и дори и без двигатели?

– Храна не им е нужна, те сами си я произвеждат, затова им е затворена екосистемата. Нищо не се губи, а само се върти.

„Да бе, от лайна ориз и от ориз пак лайна“ – това премина през ума на Джон, но той не се обади, защото знаеше, че в такива моменти е по-добре да си мълчи.

– Освен това, те двигател си имат. Въпросният плазмен генератор вече е включен и в момента ги издига от по-ниска към по-висока орбита.

– Това е обикновена корекция на орбитата – вметна Джон, който почувства, че Франк се опитва да го засенчи. – Ако чакат на това двигателче, ще им е нужна цяла година, за да наберат втора космическа скорост и да се отделят от Земята.

– Ами ще почакат, те не бързат за никъде. След година ще се отделят от земната гравитация и след още пет ще са кацнали на Марс. Няма да слязат с цялата станция, но съм сигурен, че имат достатъчно голям спускаем модул.

– Имат такъв модул, но той е нещо като спасителна лодка и е предназначен в случай на нужда да могат да извършат аварийно кацане на Земята. Освен това, този модул може да се спусне, но веднъж слязъл, няма да може повече да се върне обратно на станцията. – Джони продължаваше да спори, макар да чувстваше, че Франк е прав.

– Добре де, и все пак как без гориво? – Черната вдовица слушаше внимателно, без да обръща внимание на заяжданията на Джон.

– Имат гориво – отговори й Франк. – Водата им е горивото. Плазменият двигател получава енергия от слънчевите батерии. С тази енергия превръща водата в плазма и след това изстрелва тази плазма с огромна скорост, с което създава една нищожна тяга, която почти не може да се усети. Все пак този двигател ще работи с месеци и дори с години и тази минимална тяга ще ускори станцията достатъчно.

– Искаш да кажеш, че след шест години китайците ще са колонизирали Марс? – тихо прошепна Маман.


 
<<Предишна         Страница 2 (от общо 3)         Следваща >>