Добавка към послеслова – за любовта и секса.

_________________________

Нека поговорим още малко за любовта и секса. Трябва да запомните, че при секса не е важно количеството, а качеството. Може да си изчукал всичко, което диша и резултата да е кръгла нула, а може да си правил секс само веднъж през живота си и да си се размножил. По принцип любовта и секса са различни неща, но ние ще ги обвържем, като въведем правилото, че секс се прави само с любимия човек. Това правило изглежда твърде ограничително и ще си помислите, че ако го спазвате може да си останете на сухо. Така е, има много хора, които никога не са обичали и никога няма и да обичат. Може ти, да си се влюбил, но любимия човек да не иска да ти пусне. Тогава си мислиш: "Що ли да не изчукам някой, не чак толкова любим, просто заради спорта?"

Истината е, че да правиш секс с човек когото не обичаш, не е нищо особено. В най-добрият случай ще изпиташ същото, което изпитваш при индивидуалния секс. Когато си спомниш за преживяното, това може да е един хубав спомен, но може и да не е. Ако обвържете секса с любовта, то ще получите много повече секс. При това секса ще е повече и като количество и като качество.

Какво е любовта? Ще кажа за тези, които не знаят. Това е желанието да се размножаваш с един определен човек. Това желание е на инстинктивно ниво и ние не можем да го управляваме и контролираме. Няма и разумно обяснение, защото любовта не минава през разума. Може един човек да е богат, красив и умен и разума ни да ни казва, че той е човека с когото е добре да се размножим, но нашият инстинкт да е избрал друг. Доверете се на инстинкта, а не на разума.

Много момичета се опитват да си намерят мъж търсейки го с ума, а не със сърцето. Обикновено резултата е трагичен. Една от тези дами ми се оплакваше: "Как ме заблуди. Гледам го, че кара скъпа кола и винаги е облечен с костюм. Каза ми, че е собственик на фирма, а се оказа, че е шофьора на собственика." Така е, разума лесно може да бъде заблуден, но не и сърцето. Мацките, които се уреждат с богат съпруг обикновено се женят по любов, а тези които търсят богаташи се чукат с шофьорите им.

Можеш ли да обичаш двама едновременно? Не, абсолютно не. Любовта е желанието да се размножаваш с един определен човек. Може днес да си влюбен в един, а утре в друг, но никога не може да обичаш двама едновременно. Може да желаеш сексуално двама или трима. Повечето мъже желаят сексуално всяка втора жена, но това не значи, че я обичат.

Може ли да обичаш някого, но да не искаш да имате деца? Не, и това е невъзможно. Може да се страхуваш или да не можеш. Може да не съзнаваш, че го искаш, но ако обичаш един човек, то непременно искаш да имате дете.

Ще попитате как така искаш, но не го съзнаваш. Любовта е инстинкт и затова няма разумно обяснение. Например, някои си падат по мъже, а други по жени, но това става на несъзнателно инстинктивно ниво. Затова никои не може да ви отговори на въпроса защо единия пол го привлича повече от другия.

Има ли вечна любов? Монетаристите гледат на любовта като на сладкиш, който си има срок на годност. Ако сладкиша е яко наблъскан с консерванти, то може годността да е пет години, но никога сладкиша не е вечен. За монетаристите вечна е единствено любовта към парите.

На този свят няма нищо вечно, дори и вселената си има срок на годност, след което се очаква тя да умре. Затова няма вечна любов, но има любов докато смъртта ни раздели, което си е достатъчно дълго.

Може ли да има любов след смъртта. Не, любовта е свързана с живота и с размножаването. Може да обичаме един човек, който не е сред живите, но това вече не е същата любов. Ние обичаме децата си и родителите си, но и това не е същата любов.

Любовта е свързана с живота и затова когато смъртта ни раздели свършва и любовта. Много романтични са историите за влюбените, които не могат да живеят един без друг и затова решават заедно да умрат. Вземете като пример Ромео и Жулиета или Хитлер и Ева Браун. Истинската любов е различна, тя ни кара да продължим, дори и да сме останали сами. Това ние дължим на живота и на любимия човек.

След смъртта любовта продължава, макар и под друга форма. Любовта към децата е продължението на любовта. Може да сте се развела с пияницата, който ви е направил двете малки ангелчета. Може вече да не го обичате и дори да го мразите, но продължавате да обичате децата му. Те приличат на него защото носят неговите гени и имат неговите ужасни навици, защото той ги е възпитавал. Вие продължавате да го обичате чрез децата му, дори и вече да го мразите. Омразата пак си е любов, но под друга форма.

Много от вас не вярват във вечната любов, защото не са я срещали. Има много неща, които не сме срещали, но това не значи, че не съществуват и че няма да ги срещнем. Помислете си за любовта, която вашите родители изпитват към вас. Те няма да престанат да ви обичат независимо от болките и огорченията, които вие им сервирате. Не е ли вечна тази любов?

Разбира се, родителите не могат да си сменят децата, докато съпрузите могат да се разделят и да си потърсят нещо по-добро. Затова любовта към децата е много по-вечна, но това не означава да не вярвате във вечната любов.


 
         Страница 1 (от общо 3)         Следваща >>