Какво може да рекламира една луна? Може би някакъв романтичен сапунен сериал? Не, Дългата месечина беше с идиотска издължена форма, подобна на клечка за зъби, и това и рекламираше. Това беше реклама на „Teeth“ – световния концерн за производство на клечки за зъби.

Имаше много спорове, дали да бъде разрешена рекламата в космоса. Някои хора казваха, че трябва, когато си в тропическата джунгла и си далеч от цивилизацията, да има нещо, което да ти напомня за великата сила на човечеството и да ти каже кои са най-здравословните клечки за зъби. Според други, девствената тропическа гора трябва да си остане девствена и да не бъде осквернявана с реклами, за да има поне едно място на този свят, където да може човек да забрави за човечеството и неговия технически прогрес. През 2009 година спорът се реши от само себе си, защото тропическата гора беше окончателно изсечена и превърната в клечки за зъби и вече нямаше никакъв аргумент против поставянето на първата небесна реклама.

***
Срещата в бар „Мазе“
***

Най-после извънредното заседание на Съвета започна. В началото директорът на ЦРУ изложи основните факти по случая. Китайците бяха направили огромна космическа станция, бяха я заредили с огромно количество вода и сперма и сега там се вихреше страхотна сексоргия. След краткото си резюме Джон Донсън отстъпи думата на председателя.

Черната вдовица седеше във висок стол, който наподобяваше на трон. Тя знаеше, че във властта, както и в шоубизнеса най-важното е да имаш добър реквизит. Затова тя силно наблягаше на тези неща и най-вече беше наблегнала на дълбокото деколте, което не можеше да остави безразличен нито един мъдрец. Когато Маман се изправи и заговори, всички замряха в благоговейно мълчание.

Тя започна със стандартното приветствие:
 – О, вий, най-мъдри сред мъдрите! О, вий, най-знатни сред знатните!

Мъдреците са страхотни комплексари и затова Маман трябва непрекъснато да им четка самочувствието с безсмислени хвалебствия. Така, както жените искат от нас непрекъснато да им повтаряме, че са най-красивите и най-желаните, по същия начин Мъдреците искат от своя председател да повдига смачканото им самочувствие с приказки за тяхната значимост.

След като мина етапа на приветствието Маман заговори по същество:
 – Днес ние отново се изправяме срещу китайската заплаха. Те първо превзеха производството на детски играчи, но ние веднага ги парирахме, като спряхме да правим деца, и сега китайците няма на кого да продават тъпите си играчки. За съжаление те не спряха дотук. Едно по едно те превзеха леката промишленост, после и тежката, лапнаха електрониката и високите технологии. Малко по малко те ни отнеха всичко. На нас ни остана единствено нашата порноиндустрия, а днес виждаме, че те са решили да посегнат дори и на това.

Маман разказа на мъдреците как китайците са подготвили порноверсия на предаването Big Brother и за по-интересно къщата, в която са заключени участниците, всъщност не е къща, а космическа станция.

 – Според нашите медийни експерти това ново шоу ще засенчи всички наши порнопрограми. Това ще бъде краят на нашия шоубизнес! – с тези страшни думи Маман завърши изказването си и в залата се възцари злокобна тишина.


 
<<Предишна         Страница 54 (от общо 136)         Следваща >>